ΘΕΜΑ: Κηραλοιφές Vs Χημικές Κρέμες

BLOG

ΘΕΜΑ: Κηραλοιφές Vs Χημικές Κρέμες

 

Κηραλοιφές: Η απάντηση της φύσης για το δέρμα, το σώμα και τον οργανισμό.

Οι κηραλοιφές είναι προϊόντα που προέρχονται εξολοκλήρου από την φύση, έχουν ως βάση τους το κερί της μέλισσας καθώς επίσης και εκχυλίσματα θεραπευτικών βοτάνων.

Μπορούν να έχουν πολλαπλές εφαρμογές στο σώμα με εντυπωσιακά αποτελέσματα εκμεταλλευόμενες τις δραστικές ιδιότητες των βοτάνων που περιέχουν.
Στο εμπόριο κυκλοφορούν κηραλοιφές γενικής φύσης αλλά και εξειδικευμένες για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων όπως δερματικά προβλήματα, ερεθισμούς, εκδορές ακόμα και μυοσκελετικούς τραυματισμούς.

Είναι όμως φυσικό να μην γνωρίζουν όλοι τις ιδιότητες όλων των βοτάνων και για αυτό το λόγο θα κάνουμε μια περιληπτική παρουσίαση των πιο ιδιαίτερων βοτάνων και των ιδιοτήτων τους, που μπορούν να περιλαμβάνονται σε κηραλοιφές.

Λεβάντα: Γνωστό βότανο για τις αντιφλεγμονώδεις και αναλγητικές του ιδιότητες, ηρεμιστικό και αγχολυτικό, αντιμικροβιακό, αντισπασμωδικό και αντικαταθλιπτικό, χολαγωγό (διεγείρει τη ροή της χολής, αυξάνει την έκκριση της χολής και συμβάλλει στην σωστή ηπατική λειτουργία), αντιοξειδωτικό.

Καλέντουλα: Βότανο με ιδιαίτερες ιδιότητες για την επούλωση πληγών,  αντιφλεγμονώδες, κυρίως για εγκαύματα, κοψίματα, εξανθήματα, δερματίτιδα και κιρσούς. Μπορεί να αποτελεί μέρος της θεραπείας για ξηρό δέρμα, τσιμπήματα μελισσών και έλκη.

Αχίλλεια: Κατατάσσεται στα βότανα με αναλγητικές, αντισπασμωδικές ιδιότητες καθώς επίσης προσφέρει  δραστική βοήθεια στο πεπτικό και διουρητικό σύστημα, είναι αντισηπτικό, στυπτικό, μαλακτικό ενώ παράλληλα είναι θεραπευτικό τραυμάτων και συμβάλλει στην αντιμετώπιση αιμορροΐδων.

Στελλάρια: Γνωστό βότανο για τις έντονες αντιβακτηριακές, αντιμυκητιακές ιδιότητες. Προστατεύει από ιούς ενώ είναι  αντιοξειδωτικό και αντιφλεγμονώδες.

Χαμομήλι: Ίσως το πιο ευρέως γνωστό βότανο το οποίο είναι αντιφλεγμονώδες και αντισηπτικό καθώς επίσης αντισπασμωδικό και εφιδρωτικό. Διαλύει τα αέρια του στομάχου ενώ είναι θεραπευτικό, ηρεμιστικό και σπασμολυτικό.

Αρπαγόφυτο: Προέρχεται από την αφρικανική ήπειρο και έχει έντονες αντιφλεγμονώδεις, αναλγητικές, ηρεμιστικές και αντιρρευματικές ιδιότητες. Αντιμετωπίζει αποτελεσματικά πόνους στις αρθρώσεις και σε ολόκληρο το μυοσκελετικό σύστημα.

Πιπεριά Καγιέν: Ένα από τα πιο αποτελεσματικά βότανα με πολλαπλές ιδιότητες. Είναι αντιμικροβιακό, υπολιπιδαιμικό και αντιοξειδωτικό ενώ ως τροφή βοηθάει βοηθάει στο ν' αποφεύγονται οι πόνοι στο στομάχι, τα αέρια και οι κράμπες. Είναι επίσης πολύ χρήσιμο για την καρδιά και το κυκλοφορικό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως εφαρμογή στο σώμα για την αντιμετώπιση πόνων σε μύες και αρθρώσεις.

Ποιες είναι όμως οι ιδιότητες που έρχεται η κάνναβη να προσφέρει ως συστατικό των κηραλοιφών;

Εκχύλισμα Κάνναβης: Προέρχεται από την επεξεργασία των φύλλων του φυτού και περιέχει όλες τις δραστικές ουσίες του. Έχει κυρίως αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές και ηρεμιστικές ιδιότητες.

Αιθέριο κάνναβης: Έντονα αρωματικό το αιθέριο έλαιο της κάνναβης έχει αντικαταθλιπτικές, χαλαρωτικές, αγχολυτικές και ηρεμιστικές ιδιότητες ενώ παράλληλα είναι αντιμικροβιακό, αντιοξειδωτικό, αντιβακτηριακό, αντιφλεγμονώδες και αντιεπιληπτικό. Ιδανικό για μασάζ του σώματος.

Σπορέλαιο Κάνναβης: Προέρχεται από την κρύα σύνθλιψη των σπόρων του φυτού και περιλαμβάνει θρεπτικά στοιχεία όπως Ω3 και Ω6 οξέα. Σε εφαρμογή εξωτερικής χρήσης συμβάλλει στην ύφεση των δερματικών προβλημάτων, της ακμή, των εξανθημάτων και των κοκκινίλων.

 

Η φύση λοιπόν έχει φροντίσει για την αντιμετώπιση προβλημάτων στον οργανισμό, στο σώμα και το δέρμα με τον πλέον αποτελεσματικό, φυσικό και άμεσο τρόπο χωρίς προσθήκες χημικών συστατικών που έχουν σίγουρα επίπτωση στο περιβάλλον και μακροπρόθεσμα και στον οργανισμό μας.

Εσείς, θα συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την χημεία στο σώμα σας;

 

 

ΠΑΝΩ