Δωρεάν μεταφορικά με αγορές από 39€
Επιλέξτε
 Προϊόντα
ΠΙΣΩ
  • ΈλαιαΈλαια
  • ΤρόφιμαΤρόφιμα
  • ΚαλλυντικάΚαλλυντικά
  • ΑνθοίΑνθοί
 Ενημέρωση
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ
    • Η ιστορία μας
    • Μοναδικότητα
    • Καλλιέργεια
    • Μεταποίηση
    • Διασφάλιση Ποιότητας
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • Έρευνα
    • Κανναβινοειδή & Τερπένια
    • Ενδοκανναβινοειδές Σύστημα
    • Κανναβιδιόλη - CBD
    • Κανναβιδιολικό Οξύ - CBDa
  • ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • FAQ
  • WELLNESS TIPS
  • ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ
  • ΤΡΟΠΟΙ ΛΗΨΗΣ
  • ΧΟΝΔΡΙΚΗ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • greekEnglish
Kannabio.gr - Προϊόντα Ελληνικής Βιολογικής Κάνναβης, Έλαια CBDKannabio.gr
  • ×
  • 0
      • Το καλάθι είναι άδειο

ΣΥΧΝΕΣ - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

1. Tι σημαίνει βιολογική κλωστική κάνναβη, από που προέρχεται;

Η βιομηχανική κάνναβη αποτελεί γεωργικό προϊόν που καλλιεργείται για την παραγωγή ευρέος φάσματος προϊόντων, μεταξύ των οποίων τρόφιμα και ποτά, καλλυντικά και προϊόντα προσωπικής φροντίδας, συμπληρώματα διατροφής, καθώς και υφάσματα, κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, νήματα, χαρτί, κατασκευαστικά και μονωτικά υλικά και άλλα μεταποιημένα προϊόντα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η παγκόσμια αγορά κάνναβης αποτελείται από περισσότερα από 25.000 προϊόντα.

Η κάνναβη είναι ποικιλία της Cannabis sativa L. και ανήκει στην ίδια κατηγορία φυτικών ειδών με την ευφορική κάνναβη. Η βιομηχανική κάνναβη διαφέρει από γενετική άποψη και διακρίνεται από τη χρήση και τη χημική της σύσταση, αφού περιλαμβάνει ελάχιστη ποσότητα Τετραυδροκανναβινόλης (μικρότερη από 0.2%) με αποτέλεσμα να μην μπορεί να έχει ευφορική χρήση αλλά όλες τις άλλες χρήσεις που προαναφέραμε.

Πατρίδα της κλωστικής κάνναβης θεωρείται η κεντρική Ασία (Ινδία, Ιράν, Κίνα). Η κλωστική ή βιομηχανική κάνναβη καλλιεργείται από την αρχαιότητα, από πολλούς πολιτισμούς σαν σκοινί, ύφασμα, χαρτί και τρόφιμο. Από τους Αιγύπτιους Φαραώ μέχρι τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό και τους Κινέζους Αυτοκράτορες, η κλωστική κάνναβη έχει καταγεγραμμένη ιστορία μεγαλύτερη των 9.000 χρόνων. Ακόμα και η Ελλάδα τον προηγούμενο αιώνα παρήγαγε, επεξεργαζόταν και εξήγαγε πολλούς τόνους κλωστική κάνναβη το χρόνο μέχρι την οριστική απαγόρευση το 1957.

Επί του παρόντος, περισσότερες από 30 χώρες καλλιεργούν βιομηχανική κάνναβη ως γεωργικό προϊόν το οποίο πωλείται στην παγκόσμια αγορά. Η Κίνα βρίσκεται μεταξύ των χωρών με τη μεγαλύτερη παραγωγή (περισσότερα από 650.000 στρέμματα) και εξαγωγή κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων από κάνναβη και σπόρων. Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) διαθέτει ενεργή αγορά κάνναβης. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση Βιομηχανικής Κάνναβης (ΕΙΗΑ), το 2014 καλλιεργήθηκαν και μεταποιήθηκαν στην Ευρώπη 183.000 στρέμματα βιομηχανικής κάνναβης, ενώ το 2015 220.000 στρέμματα.

Η βιολογική κλωστική κάνναβη είναι αυτή που παράγεται χωρίς καθόλου χημικά λιπάσματα και φυτοπροστατευτικά μέσα, με βιολογικό τρόπο, με στόχο την παραγωγή πιστοποιημένων βιολογικών προϊόντων. Εμείς σαν ΚΟΙΝΣΕΠ ΚΑΝΝΑΒΙΟ θα συνεργαστούμε μόνο με βιολογικούς παραγωγούς, ή όσους θέλουν να κάνουν πιστοποιημένη βιολογική καλλιέργεια, γιατί αφενός μας ενδιαφέρει η προστασία του περιβάλλοντος και η παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, αλλά και αφετέρου γιατί στην παραγωγή βιολογικών ποιοτικών προϊόντων βρίσκονται όλα τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που θέλουμε να αξιοποιήσουμε και να προβάλουμε.

2. Λίγα λόγια για την πρωτοβουλία της ΚΑΝΝΑΒΙΟ;

Η ΚΑΝΝΑΒΙΟ είναι μια κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση που ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2016 μόλις ρυθμίστηκε νόμιμα η καλλιέργεια της βιομηχανικής κάνναβης στην Ελλάδα. Τα μέλη της ΚΑΝΝΑΒΙΟ ασχολούνται από το 1998 με την βιομηχανική κάνναβη αφού 2 από αυτούς είχαν ανοίξει από τα πρώτα KANNABISHOP σε Χαλκίδα και Χανιά και ήταν μάλιστα από τους πρώτους που διώχθηκαν και κατασχέθηκαν τα προϊόντα τους.

Επίσης έχουμε μέλη που ασχολούνται πολύ εντατικά από το 2005 σε κινηματικό και πολιτικό επίπεδο για τη νομιμοποίηση της βιομηχανικής κάνναβης, διοργανώνοντας ενημερωτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Τα μέλη της ΚΑΝΑΝΑΒΙΟ πρωτοστάτησαν ιδιαίτερα τα τελευταία 3 χρόνια στον αγώνα να νομιμοποιηθεί με σωστούς όρους η παραγωγή και μεταποίηση βιομηχανικής κάνναβης, παρέχοντας πληροφορίες και τεχνογνωσία σε διοικητικούς υπαλλήλους και πιέζοντας την πολιτική ηγεσία να αναλάβει δράση. Καταφέραμε με αυτόν τον τρόπο να μην χαθεί και η φετινή καλλιεργητική περίοδος.

Η ΚΑΝΝΑΒΙΟ θα ασχοληθεί με την συνεταιριστική παραγωγή και μεταποίηση βιολογικής κλωστικής κάνναβης, με την παραγωγή βιολογικών ποιοτικών προϊόντων, με ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τα οφέλη της κλωστικής κάνναβης στην οικονομία και το περιβάλλον, καθώς και με παροχή τεχνογνωσίας και διεθνούς δικτύωσης και προβολής.

3. Ποιά είναι η νομοθεσία για την καλλιέργεια της βιολογικής κλωστικής κάνναβης;

Η κλωστική ή βιομηχανική κάνναβη βγήκε από τον κατάλογο των παράνομων ουσιών το 2013 και δυστυχώς πήρε 3 ολόκληρα χρόνια στην διοίκηση μέχρι να υπογραφεί η ΚΥΑ (ΦΕΚ Β, 929/2016) στις 6 Απριλίου του 2016. Η ΚΥΑ ορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις για την καλλιέργεια της βιομηχανικής κάνναβης, έχει κάποια κενά και διοικητικές αγκυλώσεις που προκαλούν καθυστερήσεις, αλλά γενικά είναι σε σωστή κατεύθυνση.

Όταν μιλάμε για την βιομηχανική (ή κλωστική) κάνναβη αναφερόμαστε στις 52 ποικιλίες της βιομηχανικής κάνναβης που είναι εγγεγραμμένες στον «Κοινό κατάλογο ποικιλιών καλλιεργούμενων φυτικών ειδών» και έχουν περιεκτικότατα σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC) σε ποσοστό μικρότερο του 0,2%.

Όποιος θέλει πλέον μπορεί να καλλιεργήσει και να μεταποιήσει κλωστική κάνναβη και να μπει στο καθεστώς ενιαίων ενισχύσεων. Θα πρέπει οι υποψήφιοι καλλιεργητές:

α) να διαθέτουν αρδευόμενο αγροτεμάχιο, το οποίο να στραγγίζει ικανοποιητικά και να διαθέτει γόνιμο έδαφος.
β) να έχουν την Άδεια Χρήσης Νερού για το αγροτεμάχιο αυτό. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει πρώτα να την προμηθευτούν, οπότε η καλλιέργεια αναβάλλεται για το επόμενο έτος.
γ) να υποβάλλουν την Ενιαία Αίτηση Εκμετάλλευσης (ΕΑΕ) που γίνεται κάθε έτος από όλους τους γεωργούς.
δ) να μην έχουν καταδικαστεί για αδίκημα που προβλέπεται στη νομοθεσία περί ναρκωτικών καθώς και να μην έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα σε βαθμό κακουργήματος για οποιοδήποτε άλλο αδίκημα.
ε) τέλος θα πρέπει προμηθευτούν και να καλλιεργήσουν πιστοποιημένο σπόρο, να κάνουν την αίτηση προέγκρισης και να ακολουθήσουν μια τυπική γραφειοκρατική διαδικασία που ελπίζουμε να απλοποιηθεί γιατί προκαλεί καθυστερήσεις.

Συνεργάτες της ΚΑΝΝΑΒΙΟ έλαβαν τις 2 από τις 3 πρώτες άδειες καλλιέργειας για το 2016, τις πρώτες μετά την απαγόρευση, και την ερχόμενη εβδομάδα θα σπείρουμε, έστω και καθυστερημένα για φέτος.

4. Πόση μεγάλη έκταση απαιτείται; Ποιά είναι τα έξοδα μιας παρόμοιας επένδυσης;

Δεν υπάρχει ελάχιστο όριο για την έκταση που απαιτείται, παρά μόνο αν θέλει κάποιος να μπει στο καθεστώς ενιαίων ενισχύσεων που σε αυτή την περίπτωση είναι κατ’ ελάχιστο 4 στρέμματα. Διαφορετικά θεωρητικά μπορεί να καλλιεργηθεί και σε μικρότερη του 1 στρέμματος, αλλά η ποσότητα δεν θα επαρκεί για μεταποίηση.

Οικονομοτεχνικές μελέτες αναφέρουν ότι για να μπορεί να στηριχθεί μια μικρή μονάδα μεταποίησης χρειάζονται τουλάχιστον 200 στρέμματα, ενώ για την βιώσιμη λειτουργία μιας βιομηχανικής μονάδας επεξεργασίας χρειάζονται περισσότερα από 10.000 στρέμματα.

Τα έξοδα της καλλιέργειας είναι σχετικά μικρά και εξαρτώνται από την έκταση που θέλει να καλλιεργήσει κάποιος. Η βιομηχανική κάνναβη δεν χρειάζεται χημική φυτοπροστασία και λιπάσματα, μπορεί να γίνει εύκολα βιολογική και να υπάρχει από εκεί μια σημαντική εξοικονόμηση. Το φυτό αξιοποιείται πλήρως, δεν υπάρχει φύρα και δεν πετάγεται τίποτα. Η ποσότητα σπόρου που χρειάζεται είναι 3-5 κιλά το στρέμμα, ανάλογα με το υποπροϊόν που θέλεις να πάρεις πχ ίνα ή σπόρο, με τιμή λιανική πώλησης 12-15 ευρώ το κιλό. Θέλει 4-5 ποτίσματα την καλλιεργητική περίοδο (ανάλογα με την βροχόπτωση/ ξηρασία/ καύσωνα), 300-500mm νερού/ στρέμμα, ενώ δεν έχει μεγάλες απαιτήσεις σε θρεπτικά στοιχεία και λίπανση.

Το συνολικό κόστος παραγωγής (σπόρος, σπορά, λίπανση, άδρευση, συγκομιδή, δεματοποίηση) εκτιμάται στα 105-120 ευρώ το στρέμμα (συμβατική καλλιέργεια), ενώ η συνολική ακαθάριστη πρόσοδος (από σπόρο και άχυρο) εκτιμάται στα 220-250 ευρώ το στρέμμα (συμβατική καλλιέργεια). Οι γεωργοί θα πρέπει να κάνουν μια ρεαλιστική εκτίμηση του κόστους παραγωγής πριν συμφωνήσουν τις τιμές πώλησης με τους μεταποιητές, ενώ θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τους ιθύνοντες για να θεσπιστούν ικανοποιητικές τιμές πώλησης για τους παραγωγούς τα πρώτα χρόνια και να μην πέσουν θύματα καρτέλ μεγαλο-παραγωγών.

Το κόστος της μεταποίησης είναι η πιο σημαντική επένδυση σε ότι αφορά την κλωστική κάνναβη. Μια μικρή μονάδα μεταποίησης ελαίων μπορεί να στηθεί με 80-100.000 ευρώ, ενώ μεγαλύτερες μονάδες βιομηχανικής επεξεργασίας (παραγωγή 3-6 τόνους την ώρα) χρειάζονται περισσότερα από 5 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή τους. Οι μονάδες μεταποίησης μπορούν επίσης να μπουν σε καθεστώς ενισχύσεων και να αξιοποιήσουν το ΕΣΠΑ και το νέο Αναπτυξιακό.

5. Τι είδος έδαφος και κλίμα χρειάζεται;

Η βιομηχανική κάνναβη δεν έχει ιδιαίτερες εδαφοκλιματικές απαιτήσεις. Θέλει εδάφη γόνιμα, πλούσια, αρδευόμενα, που να στραγγίζουν όμως και να αερίζονται, με ικανοποιητική δομή εδάφους και μια ποσότητα άμμου της τάξης του 20-30%. Τα καλύτερα εδάφη είναι τα μέσης μηχανικής σύστασης, στα ελαφρά εδάφη (αμμώδη, φτωχά) θα πρέπει να γίνει προσθήκη οργανικής ουσίας και κατάλληλης λίπανσης, ενώ σε άγονα, συμπαγή και βαριά εδάφη, ή σε ξηρικά με χαλίκια δεν ευδοκιμεί καλά. Το φυτό θέλει pH εδάφους μεγαλύτερο του 6, οι καλύτερες περιοχές είναι οι ουδέτερες ή ελαφρά αλκαλικές (pH μεταξύ 6.8 και 7.5). Το έδαφος για την σπορά θέλει μια τυπική επεξεργασία (όργωμα, φρεζάρισμα) όπως τα ανοιξιάτικα φυτά και θα πρέπει να έχει μια σχετική επάρκεια θρεπτικών συστατικών (Κάλιο, Ασβέστιο, Φώσφορος, Άζωτο).

Η βιομηχανική κάνναβη είναι προσαρμοστική σε διάφορα περιβάλλοντα. Είναι εαρινή καλλιέργεια και ευδοκιμεί καλύτερα σε θερμοκρασίες μεταξύ 15-27 βαθμούς Κελσίου. Προσαρμόζεται καλύτερα σε περιοχές που καλλιεργείται το καλαμπόκι και το σιτάρι. Η ξηρασία και ο καύσωνας μειώνουν την απόδοση, το μέγεθος των ινών και την ποσότητα του λαδιού, ενώ ενδέχεται να αυξάνουν τα ποσοστά Τετραυδροκανναβινόλης, ιδιαίτερα αν δεν ποτιστεί επαρκώς. Η βιομηχανική κάνναβη δεν ανέχεται επίσης τον παγετό, την ανεπαρκή υγρασία αλλά και τις πολύ υγρές συνθήκες (πχ πλημμύρες).

6. Ποιά είναι η διαδικασία απο την καλλιέργεια στο προιον;

Η σπορά της κλωστικής κάνναβης γίνεται ιδανικά στην Ελλάδα από τα μέσα Μαρτίου μέχρι τα μέσα-τέλος Απριλίου, ανάλογα με την περιοχή, όταν η θερμοκρασία του εδάφους ανέβει πάνω από τους 10 βαθμούς Κελσίου. Μπορεί να γίνει μηχανικά με τις σπαρτικές του σιταριού (με κάποιες απαραίτητες μετατροπές). Είναι ένα φυτό μικρού προς μέσου βιολογικού κύκλου (90-150 ημερών), ανάλογα με την ποικιλία και τον σκοπό της καλλιέργειας. Το φυτό αναπτύσσεται με μια μέση ανάπτυξη τα 50 εκ. το μήνα και μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 3-5 μέτρα ύψος. Πριν τη συγκομιδή ο καλλιεργητής θα πρέπει να συνεργαστεί με τις αρχές για την διεξαγωγή ελέγχων και συλλογή δειγμάτων στο χωράφι.

Η συγκομιδή γίνεται τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, ανάλογα με την περιοχή και τον σκοπό καλλιέργειας, με χειρωνακτικά ή μηχανικά μέσα. Το στάδιο της συγκομιδής αφορά τη συλλογή σπόρου/ λουλουδιών, την κοπή των στελεχών, την ξήρανση τους στο χωράφι και τέλος την δεματοποίηση σε μπάλες. Είναι μια εργασία υψηλής έντασης, τα φυτά συλλέγονται όλα, δεν αφήνεται τίποτα στο χωράφι. Μετά ο καλλιεργητής θα πρέπει να δώσει την παραγωγή του σε μια μονάδα μεταποίησης ή μια μονάδα- εργοστάσιο επεξεργασίας.

Σε πολύ γενικές γραμμές η απόδοση είναι περίπου 1 τόνος ξηρής ύλης (άχυρου) το στρέμμα, 250-400 κιλά/ στρέμμα οι ίνες και 100-150 κιλά/ στρέμμα τα σπόρια. Ο καλλιεργητής θα πρέπει να έχει εξασφαλίσει την διάθεση της παραγωγής του σε ένα μεταποιητή σε μια προκαθορισμένη τιμή. Οι τιμές εμπορίας της πρώτης ύλης δεν έχουν θεσπιστεί ακόμα στην Ελλάδα και δεν υπάρχει προηγούμενο. Στην Ευρώπη οι τιμές ποικίλουν ανάλογα με την ζήτηση στην αγορά και ανάλογα με την ποιότητα της πρώτης ύλης. Σε γενικές γραμμές οι τιμές κυμαίνονται τα τελευταία χρόνια από 100-155 ευρώ ανά τόνο ξερού άχυρου και 120-200 ευρώ ο τόνος βιολογικού σπόρου (50-100 ευρώ/ τόνος ο συμβατικός σπόρος).

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Γεωπόνου Αβραάμ Νικολαίδη, το τυπικό ακαθάριστο κέρδος ανά στρέμμα για την βιομηχανική κάνναβη (συμβατικής καλλιέργειας) είναι περίπου 105 ευρώ (χωρίς επιδότηση), ενώ το αντίστοιχο του καλαμποκιού είναι 62 ευρώ (χωρίς επιδότηση) και του βαμβακιού 91 ευρώ (με επιδότηση). Φαίνεται να έχει δηλαδή μεγαλύτερα οικονομικά οφέλη από καλλιέργειες καλαμποκιού, σιταριού, βαμβακιού και σόγιας.

Η επεξεργασία της κλωστικής κάνναβης είναι μια απαιτητική διαδικασία σε ένταση εργασίας και εξοπλισμό. Τα πέντε βασικά υποπροιόντα της βιομηχανικής κάνναβης είναι τα λουλούδια, τα σπόρια, η ίνα, η εντεριώνη (ξυλώδης κορμός) και η σκόνη που χρησιμοποιούνται από τις μεταποιητικές μονάδες για την παραγωγή περισσότερων από 25.000 προϊόντων.

7. Πόσο μεγάλη είναι η αγορά; Ποίες οι προοπτικές στην Ελλάδα;

Η αγορά της Ελλάδας είναι παρθένα και αναξιοποίητη σε ότι αφορά την βιομηχανική κάνναβη, ενώ στην Ευρώπη υπάρχουν μεγάλα περιθώρια και προοπτικές ανάπτυξης. Στην Ελλάδα θα πρέπει να γίνουν κάποιες επενδύσεις σε ότι αφορά την μεταποίηση και επεξεργασία για να υπάρξει κίνητρο στους καλλιεργητές για να παράξουν σε μεγάλες εκτάσεις. Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Ελλάδας είναι η υψηλής ποιότητας βιομηχανική κάνναβη που μπορούμε να παράγουμε λόγω κλίματος, εδάφους και της γεωγραφικής της θέσης. Εδώ η κλωστική κάνναβη αναμένεται να έχει μεγαλύτερη στρεμματική απόδοση με εξαιρετική ποιότητα σε ίνες και σπόρο.

Η Ευρώπη κάνει σημαντικές εισαγωγές κλωστικής κάνναβης (κυρίως από την Κίνα) για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της. Για παράδειγμα η Ευρώπη εισάγει τους μισούς σπόρους απ ότι καταναλώνει, ενώ ένα πολύ μικρό ποσοστό των σπόρων που παράγει είναι βιολογικής καλλιέργειας. Εκεί μπορεί η Ελλάδα να παίξει ένα πολύ σημαντικό ρόλο, όπως και στην παραγωγή ποιοτικών ινών, αλλά και οικολογικών κατασκευαστικών υλικών.

8. Ποιοί είναι οι αγοραστές και ποιά η ζήτηση;

Στην Ευρώπη καταναλώνουμε 12.000 τόνους σπόρων κλωστικής κάνναβης (για τροφή, παραγωγή ελαίων, κλπ) τον χρόνο και παράγουμε κάτι λιγότερο από 6.000 τόνους. Τα τελευταία χρόνια έχει αναγνωριστεί σε μεγάλο βαθμό η διατροφική αξία της κλωστικής κάνναβης και τα ευεργετικά της οφέλη για τον άνθρωπο με αποτέλεσμα να έχει εκτιναχθεί η παραγωγή ελαίων, διατροφικών συμπληρωμάτων και ειδών προσωπικής υγιεινής. Εκτός από όσους απευθύνονται στα βιολογικά καταστήματα για την διατροφή τους, η κλωστική κάνναβη έχει κατακτήσει τις εξειδικευμένες αγορές των superfood, της vegan διατροφής, της διατροφής χωρίς γλουτένη, καθώς και των φυσικών καλλυντικών.

Σε παγκόσμιο επίπεδο παρουσιάζεται επίσης πολύ μεγάλη ζήτηση για ίνες (ένδυση και μονωτικό υλικό) και εντεριώνη (κατασκευαστικό υλικό). Όσοι ενδιαφέρονται για την φυσική δόμηση ανακαλύπτουν με καταιγιστικούς ρυθμούς τα κατασκευαστικά οφέλη της βιομηχανικής κάνναβης, ενώ πλέον στην Γαλλία και σε άλλες χώρες δεν φτιάχνονται χώροι μουσικής χωρίς ηχομόνωση από κάνναβη.

9. Ποιό είναι το όραμα της ΚΑΝΝΑΒΙΟ;

Η ΚΟΙΝΣΕΠ ΚΑΝΝΑΒΙΟ θέλει να προωθήσει τις συνεταιριστικές αρχές και τη φιλοσοφία της εργασιακής συνεργασίας. Δεν βλέπει στεγνά εμπορικά το ζήτημα της καλλιέργειας και μεταποίησης βιομηχανικής κάνναβης όπως οι περισσότεροι στον χώρο, αλλά επιδιώκει την επιμόρφωση, τη συνδιαμόρφωση, την δημιουργία θέσεων εργασίας και την κοινωνική συνεισφορά, παράλληλα με την παραγωγή ποιοτικών, βιολογικών προϊόντων βιομηχανικής κάνναβης ελληνικής προέλευσης.

Το όραμα της ΚοινΣΕπ ΚΑΝΝΑΒΙΟ είναι η ελληνική βιολογική κλωστική κάνναβη να γίνει ένα διεθνές πρότυπο ποιότητας, μέσα από την ανάπτυξη της συνεταιριστικής παραγωγής και μεταποίησης. Θέλουμε να θέσουμε τις βάσεις για την κοινωνικοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας αλλά και του ίδιου του φυτού, ενώ θέλουμε να συμβάλουμε με ενεργό τρόπο στην διαμόρφωση της ελληνικής βιομηχανίας κλωστικής κάνναβης, στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την βιώσιμη ανάπτυξη της υπαίθρου.

Το όραμά μας αφορά στην συνεταιριστική καλλιέργεια πιστοποιημένων ποικιλιών βιομηχανικής κάνναβης σε αποκλειστική συνεργασία με πιστοποιημένους βιολογικούς καλλιεργητές που θα συμμετέχουν στην καθετοποίηση της παραγωγής και θα έχουν οφέλη όχι μόνο από την καλλιέργεια αλλά και από το τελικό προϊόν. Σαν ΚΑΝΝΑΒΙΟ θα ασχοληθούμε με την μεταποίηση και την παραγωγή ποιοτικών βιολογικών προϊόντων ελαιοποίησης, διατροφικών συμπληρωμάτων και ειδών προσωπικής υγιεινής, καθώς και με την παραγωγή ασβεστοκάνναβης για οικοδομικό υλικό.

Εταιρεία

Kannabio.gr - Προϊόντα Ελληνικής Βιολογικής Κάνναβης, Έλαια CBD

Επικοινωνία

  • Αθήνα: Αρ. Κουρτίδου 121, 11143

    210 2027 847
  • 210 6128 922
  • sales@kannabio.gr

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
  • ΕΞΟΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
  • ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ
  • ΑΛΛΑΓΕΣ-ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ακολουθήστε μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για προνόμια.

Βρείτε μας στα κοινωνικά δίκτυα.

  • tiktok
Αυτά τα προϊόντα δεν προορίζονται για τη διάγνωση, τη θεραπεία ή την πρόληψη οποιασδήποτε ασθένειας.

2025 kannabio.gr | Ανάπτυξη: Hyper Center

  • cards
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies. Πατώντας το κουμπί ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ αποδέχεσαι τη χρήση όλων των cookies της ιστοσελίδας μας, ενώ με το κουμπί ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ θα ενεργοποιηθούν μόνο τα απαραίτητα cookies για την ορθή λειτουργία του site. Μάθε περισσότερα για τα Cookies και άλλαξε τις επιλογές σου από το κουμπί "Προτιμήσεις". Διαβάστε περισσότεραΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙΠροτιμήσεις ↓

  • Δήλωση Cookie
  • Σχετικά με τα cookies
  • Αναγκαία για τη λειτουργία της σελίδας
  • Επιδόσεων & Στατιστικών
  • Στόχευσης/Διαφήμισης
Επιτρέπουν τις βασικές λειτουργίες του site, όπως την πλοήγηση και την πρόσβαση σε ασφαλείς περιοχές της ιστοσελίδας, την προσθήκη προϊόντων στο καλάθι και την ολοκλήρωση αγορών. Τα αναγκαία Cookies είναι απαραίτητα για να λειτουργήσει σωστά το site και να εξυπηρετήσει το σκοπό την επίσκεψης του χρήστη (π.χ. ολοκλήρωση αγοράς). Χρησιμοποιούνται για τη σωστή και ομαλή λειτουργία της σελίδας και επιτρέπουν στον ιστότοπο να θυμάται τις επιλογές του χρήστη, ώστε να παρέχει βελτιωμένες και εξατομικευμένες λειτουργίες σύμφωνα με τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του. Στην κατηγορία αυτή, συμπεριλαμβάνονται cookies με πληροφορίες όπως το καλάθι αγοράς, αλλά και πληροφορίες για ασφαλή περιήγηση.
Mας βοηθούν να κατανοήσουμε πως χρησιμοποιούν οι επισκέπτες μας τις διάφορες σελίδες, συλλέγοντας και αναφέροντας ανώνυμα πληροφορίες. Έτσι, μπορούμε να καταλάβουμε αν οι χρήστες αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα και αν κάποια σελίδα χρειάζεται βελτίωση. Επίσης, αντλούμε χρήσιμα reports για να βελτιώσουμε τις επιδόσεις του site μας γενικότερα.
Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται για την παροχή διαφημίσεων με περιεχόμενο που ταιριάζει στους χρήστες και τα ενδιαφέροντά τους. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την αποστολή στοχευμένης διαφήμισης ή εξατομικευμένων προσφορών για τον χρήστη. Επίσης, μας βοηθούν στη μέτρηση της απόδοσης των διαφημιστικών καμπανιών.

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που χρησιμοποιούνται από τους δικτυακούς τόπους για να κάνουν την εμπειρία σου πιο αποτελεσματική. Διευκολύνει το site να απομνημονεύει πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψή σου, όπως την επιλογή γλώσσας, το καλάθι και άλλες ρυθμίσεις. Κάτι τέτοιο μπορεί να διευκολύνει την επόμενη επίσκεψη σου και να κάνει τον ιστότοπο πιο χρήσιμο για εσένα. Τα απολύτως αναγκαία Cookies αποθηκεύονται απευθείας στον browser (Chrome, Mozilla Firefox κλπ), της συσκευή σου καθώς είναι απαραίτητα για να λειτουργήσει η ιστοσελίδα. Όλοι οι υπόλοιποι τύποι Cookies αναλύονται παρακάτω και μπορείς να επιλέξεις για ποιες κατηγορίες θα δώσεις συγκατάθεση για αποθήκευση. Μπορείς να δεις αναλυτικά ποια Cookies χρησιμοποιούμε καθώς και όλη την πολιτική των Cookies εδώ. Επίσης έχεις τη δυνατότητα να αλλάξεις τις επιλογές σου, οποιαδήποτε στιγμή, μέσω του συνδέσμου "Ρυθμίσεις Cookies" στο τέλος της ιστοσελίδας. Μάθε περισσότερα σχετικά με το ποιοι είμαστε, με το πως μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας και με το πως επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά δεδομένα στην Δήλωση Απορρήτου.